Jdi na obsah Jdi na menu
 


VOČKO SYZLAK

20. 11. 2010


Vočko Szyslak je vzhledem odpudivý barman hospody "U Vočka", který vystudoval Swigmorevskou univerzitu. Vášnivě miluje Marge a vždy, když ta se s Homerem pohádá, Vočko přicupitá a pokouší se dostat šanci. Když se mu nelíbí, jak se u někdo zle chová, vytáhne svou oblíbenou brokovnici a začne vyhrožovat. Nesnáší když mu někdo zavolá a shání se po lidech jako jsou: Jsem Bejk, Olí ZnuSiNudle, Vilém Rouši a další.

Bývalý boxer, nyní majitel, provozovatel a obsluha krčmy s originálním názvem „U Vočka“. Je to místo, kde zapomenete na všechny své smutky, chmury a problémy, kde se prostě a jednoduše nasává. Studoval na univerzitě pro barmany a patřil mezi nejlepší absolventy.

Vočko Szyslak

Vočko již několikrát změnil prostředí hospody (samozřejmě kvůli penězům). Když Homerovi ukradl nápad na skvělý ohnivý nápoj, přejmenoval celý podnik na “U Ohnivého Vočka“ a začal pití prodávat ve velkém. Jednou dokonce udělal z baru rodinný restaurant jménem “Rodinné krmítko strýčka Vočka”, která však dlouho nevydržela. Když začala s Vočkem spolupracovat Marge (z čehož byl bez sebe), hospoda se proměnila do anglického stylu. Věřte tomu nebo ne, bar se jednou dokonce vydával za zverimex. Tato kamufláž však sloužila jen k zakrytí nelegálního prodeje alkoholu. Jednou se nálevna dokonce proměnila v asijskou restauraci Tokyo Roe’s. U Vočka měli svůj koncert U2, Aerosmith nebo slavní Břitníci.

Vočko je označován za mrzouta, ale jeho proměny jsou více než různorodé. Je drsný, popudlivý, nevrlý, nevychovaný. Ovšem je také velmi citlivý (dokázal to ve 14. sérii v epizodě „Vočko pečuje o malou“, když se spřátelil s Maggie), touží po lásce, ale jeho sebevědomí je proklatě malé. Miluje Marge Simpsonovou, což se projevuje tak, jí občas přes telefon dělá neslušné návrhy. Láska ho však také navzdory jeho luznému zjevu potkala. Poměr měl třeba s René nebo s Ednou Krabappelovou.

Jeho životní úroveň není nejlepší: bar neprosperuje, ženy se kolem něj netočí a jeho domovem je malá garsonka. Také se často stává terčem vtípků Barta. Tyto problémy se Vočko snaží vyřešit již tradičními každoročními vánočními pokusy o sebevraždu, ať už jsou to skoky z výšky nebo projíždění napříč dálnicí na saních. Zatím však nikdy neuspěl. Tvrdý trest by ho však jistě čekal, kdyby nějaký muž zákona objevil nelegální činnost, která je páchána vzadu v hostinci, což se týká především obchodu s exotickými zvířaty.

Jeho nejlepšími přáteli jsou Homer Simpson a Barney Gumble, na čemž bude mít asi nemalou míru to, že jsou to jeho nejlepší štamgasti. Přátelství, nepřátelství – když nemá někdo z návštěvníků hospody u sebe peníze, nemá tam co pohledávat a když se kdokoli pokusí odejít bez placení, ocitne se na mušce Vočkovy brokovnice. Shrbená postava, charakteristický zápach a lišácký úsměv, to je Vočko Szyslak.

Jeho nejlepší zákazníci: Barney, Homer, Lenny, Carl
Poprvé v seriálu: Vánoce u Simpsonových

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

jhitíruour

(ůporgrgp, 22. 2. 2011 14:13)

BLOG TI POMÁHAL DĚLAT TÁTA JSI AMATÉR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A VYTAHUJEŠ SE ŽE SI HO UDĚLALA SAMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!